Kisiel z malinami

Kisiel domowy , taki najlepszy.Tym razem zrobiłam z dżemu z malin, pyszny był.
  • mały słoiczek dżemu z malin
  • 3 łyżki cukru
  • cukier waniliowy
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 szkl.wody
1 1/2 szkl. wody zagotować z cukrem i sokiem z cytryny.  Dodać dżem i gotować 5 minut.Mąkę rozprowadzić w 1/2 szkl. zimnej wody i powoli wlewać do gorącego przecieru z malin. Podgrzewać na małym ogniu stale mieszając, do chwili, gdy kisiel zgęstnieje.
Ilość cukru w zależności od gustu,wody zresztą też .

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.