- 50 dkg mięsa mielonego
- 1 czerstwa bułka +mleko lub woda do namoczenia bułki
- 1 cebula
- 1 jajko
- sól, pieprz, majeranek
- około 1/4 szkl. zimnej wody
Bułkę zalać mlekiem lub wodą, odstawić do namoczenia na około 10 - 15 minut. Do mięsa dodać startą na drobnej tarce cebulę, jajko , przyprawy oraz odciśniętą bułkę.Wszystko dobrze wymieszać,dodawać po troszku zimnej wody i wyrabiać tak długo aż mięso wodę wchłonie.Uformować kotlety i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Po obsmażeniu kotlety do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 150 stopni na około 15 minut.
Bożenko gdzie jesteś? co się dzieje? Pozdrawiam i trzymam kciuki aby wszystko było ok :-)
OdpowiedzUsuńJestem Dorotko Wszystko w porządku tylko jakoś natchnienia brak na dalsze prowadzenie bloga. Może po Nowym Roku jakoś się zmobilizuje i zacznę ponownie. Na razie jeszcze nie jestem w stanie. Pozdrawiam serdecznie i miło, że pamiętasz o mnie.
Usuń