Te kotleciki robiłam już jakiś czas temu ..pyszne były i znów trzeba by było je zrobić.
- 1 kalafior
- 4-5 jajek ugotowanych na twardo
- 1 jajko surowe
- 3 łyżki bułki tartej
- sól,pieprz, wegeta
- bułka tarta do panierowania
Kalafiora podzielić na różyczki i ugotować na miękko. Wystudzić, odcedzić. Przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Ugotowane jajka zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do kalafiora. Dodać surowe jajo, bułkę tartą i przyprawy.Wszystko razem dokładnie wymieszać,formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Brzmią i wyglądają naprawdę dobrze! :) Muszę koniecznie spróbować je przygotować!
OdpowiedzUsuńfajne te kotleciki
OdpowiedzUsuńJajeczne kotlety kocham! Muszę wypróbować taką wersję z kalafiorem :)
OdpowiedzUsuńWyglądają świetnie a smakują pewnie jeszcze lepiej! Na pewno wypróbuję ten przepis ;)
OdpowiedzUsuń