Mufinki czekoladowe

Takie mufinki szybko się robi, po upieczeniu można dodatkowo polać rozpuszczoną czekoladą lub posypać cukrem pudrem.
  • 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 3 czubate łyżki kakao
  • 3/4 szkl. cukru pudru
  • 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 1 szkl. mleka
  • 0,5 szkl. oleju
  • 1 jajko
W jednej misce dokładnie wymieszać składniki suche,a w drugiej misce mokre. Do miski z suchymi składnikami przelać składniki mokre, wymieszać łyżką. Na koniec dodać posiekaną czekoladę i jeszcze raz delikatnie wymieszać.Gotowe ciasto przekładać do foremek.Piec w temperaturze 185 stopni przez około 20 minut.


Komentarze