- 50 dkg filetów dowolnej ryby
- 3 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/3 szkl. mleka
- 1 jajko
- sól, pieprz
Mąki wymieszać z solą, pieprzem i proszkiem do pieczenia. Jajko wymieszać z mlekiem, potem składniki mokre wlać do składników suchych i dokładnie ubić trzepaczką, aby ciasto było jednolite.Filety z ryby pokroić na kawałki , zanurzyć w cieście naleśnikowym .Smażyć na rozgrzanym oleju przez ok. 5 min z każdej strony na średnim ogniu. Po usmażeniu osączyć na papierowym ręczniczku.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.