Gołąbki z multicookera

Gołąbki z kapusty włoskiej z mięsem , ryżem i kaszą, a tak jakoś wyszło , że dodałam i kaszę i ryż.Ja swoje gołąbki gotowałam w multicokerze, ale można i w normalnym garnku.
  • 1 główka kapusty włoskiej
  • 50 dkg mięsa mielonego
  • 5 dkg ryżu
  • 5 dkg kaszy jęczmiennej
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • susz warzywny 
  • sól, pieprz, słodka papryka, wegeta
  • koncentrat pomidorowy
  • listek, ziele 
Z kapusty wyciąć głąb, oddzielić liści, ściąć zgrubienia i sparzyć.Ryż , kaszę ugotować.Do mięsa mielonego dodać jajko, posiekaną cebulkę ,ryż i kaszę , przyprawy i wymieszać.Na liście kapusty nakładać farsz i zwijać gołąbki.Tak przygotowane gołąbki ułożyć w wolnowarze, dodać warzywa, listek ,ziele, sól i zalać wodą wymieszanym z koncentratem pomidorowym. Ustawić program STEW i czas na 1 godzinę 40 minut.Na koniec można  dodać śmietanę i koperek.

Komentarze

  1. Gołąbki jak w rodzinnym domu. Palce lizać :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Przepis pyszny, tylko całe przygotowanie; sparzanie liści, gotowanie ryżu, kaszy wszystko to poza urządzeniem.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.