Babka cytrynowa

Wpadają niespodziewani goście, tzn.zapowiadają się,ale prawie przed wejściem do domu...a w domu brak coś słodkiego do kawy..ale jest na to rada..babka cytrynowa Polskie Młyny..Gotowa mieszanka , wystarczy mieć tylko 2 jajka i 90 g margaryny.Do mieszanki dołączona jest nawet foremka.Po prostu rewelacja..Margarynę ucieramy z jajkami i gotową mieszanką, wkładamy do blaszki i wstawiamy do pieca i po około godzinie zajadamy się pyszną babka.
  • babka cytrynowa (gotowa mieszanka z mąki Szymanowskiej Polskie Młyny  
  • 2 jajka klasy L
  • 90 g margaryny w temperaturze pokojowej
Wszystko przełożyć do miski i miksować na wysokich obrotach przez około 4 minuty.Następnie przełożyć masę do załączonej foremki i piec przez 50 minut w temperaturze 160 stopni.

Komentarze

  1. świetne rozwiązanie! w końcu może i mi uda się upiec coś pysznego hehe

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.