Tartaletki z budyniem

Spody do tartaletek upieczone..tylko pomysłu było brak na nadzienie..w końcu coś tam wymyśliłam a i tak zrobiłam nadzienie inne tak na szybko..ale wyszło i tak smacznie.
  • 2 szkl, mąki 
  • 1/2 szkl.cukru pudru
  • 20 dag masła 
  • cukier waniliowy
  • 4 żółtka
dodatkowo 
Z mąki , cukrów , masła i żółtek zagnieść ciast.Uformować kulę, zawinąć w folię i schłodzić w do lodówce około 30 minut.Foremki do tartaletek wysmarować masłem, wyłożyć ciastem,nakłuć widelcem. Piec  przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Budyń przygotować wg przepisu na opakowaniu, używając mniej mleka . 
Na spód tartaletek wyłożyć dżem, a na dżem ugotowany budyń, posypać pokruszonymi herbatnikami i posypką czekoladową.

 


Komentarze