Dziś dla odmiany nie będzie słodko.Nie wiem jak to nazwać..Na jakiejś grupie na fb jakiś czas temu wpadł mi w oczy taki przepis...autorka nazwała to cannelloni z kapustą pekińską i szynką parmeńską. Miałam kilka płatów lazanii i cóż postanowiłam zrobić, nie miałam szynki parmeńskiej, a polędwicę łososiową i wyszło jak wyszło..no i zapomniałam dodać jajka.
- kapusta pekińska
- makaron lazania
- kilka plastrów szynki parmeńskiej [ polędwicy łososiowej]
- 1 łyżka masła
- sól, pieprz, wegeta
- kilka łyżek śmietany
- 1 jajko [ zapomniałam]
- ser żółty
Liście kapusty lekko sparzyć w gorącej wodzie.
Resztę kapusty pokroić, przełożyć na patelnię, dodać masło i przyprawy i podsmażyć.Dodać śmietanę, ser żółty [ dałam 2 plastry] i jajko [ zapomniałam].Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Na sparzone liście kapusty [ liście posypać solą i pieprzem] położyć płat makaronu i szynki , zwinąć w rulonik i wyłożyć do naczynia żaroodpornego z podsmażoną kapustą.Posypać serem żółtym [ wedle uznania].Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.