- skrzydełka , udka lub porcje rosołowe
- 2 marchewki
- 1 cebula (opalona w całości nad płomieniem kuchenki gazowej
- 1 por [biała część]
- sól, wegeta
- liście laurowe
- ziele angielskie
Marchewkę obrać, cebulę opalić ,kurczaka umyć.Wszystkie składniki umieścić w dużym garnku i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia i zmniejszyć ogień do minimum .W trakcie gotowania zbierać "szumowiny".Doprawić w razie potrzeby. Odstawić z ognia.Podawać z kostką z kaszy manny.
Kostka
Kostka
- ½ szkl.kaszki manny
- 2 szkl.wody
- 1 łyżeczka masła
- 2 czubate łyżki koperku
- sól, pieprz
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.