Zupa pomidorowa z pieczarkami

Pyszna zupka pomidorowa z dodatkiem pieczarek.
  • 0,5 kg pieczarek 
  •  marchewka ,kawałeczek selera, pietruszki lub mrożona mieszanka warzyw
  • około 20-30 dkg makaronu
  • 2 łyżki masła 
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • śmietana 18% 
  • sól, pieprz 
  • listek, ziele
  • koperek
Pieczarki obrać, umyć i pokroić. W garnku zagotować wodę, dodać pokrojone w kostkę warzywa, pieczarki [ pieczarki można wcześniej ciut poddusić] i przyprawy. Wszystko razem gotować, dodać koncentrat pomidorowy. Pod koniec dodać masło,śmietanę, w razie potrzeby doprawić.Podawać z ugotowanym makaronem.




Pieczarkowy Tydzień 2018

Komentarze

  1. Ciekawa jestem jak smakuje taka pomidorówka. Coś mi się wydaje, że jest pyszna ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda bardzo apetycznie, tak domowo, smacznie i świeżo :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.