Przejdź do głównej zawartości
Zupa pomidorowa z pieczarkami
Pyszna zupka pomidorowa z dodatkiem pieczarek.
- 0,5 kg pieczarek
- marchewka ,kawałeczek selera, pietruszki lub mrożona mieszanka warzyw
- około 20-30 dkg makaronu
- 2 łyżki masła
- 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
- śmietana 18%
- sól, pieprz
- listek, ziele
- koperek
Pieczarki obrać, umyć i pokroić. W garnku zagotować wodę, dodać pokrojone w kostkę warzywa, pieczarki [ pieczarki można wcześniej ciut poddusić] i przyprawy. Wszystko razem gotować, dodać koncentrat pomidorowy. Pod koniec dodać masło,śmietanę, w razie potrzeby doprawić.Podawać z ugotowanym makaronem.
Ciekawa jestem jak smakuje taka pomidorówka. Coś mi się wydaje, że jest pyszna ;)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo apetycznie, tak domowo, smacznie i świeżo :)
OdpowiedzUsuń