- bulion
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 1/4 selera
- 1 por
- 10 -20 dkg fasolki szparagowej
- kawałek kalafiora
- sól , pieprz
- listek, ziele
- domowa vegeta
- śmietana
- 10 dkg purre z dyni
- około 3-4 łyżki mąki
- 1 jajko
Wszystkie warzywa pokroić w kostkę, przełożyć do bulionu.Dodać przyprawy i gotować prawie do miękkości ziemniaków.
Purre z dyni wymieszać z jajkiem i mąką i solą.[Ilość mąki wg uznania, zależy jakie chcemy mieć kluski ].Jak ziemniaki będą prawie miękkie wlewać masę dyniową na gotującą zupę, mieszając by powstały kluseczki i gotować kilka minut.Na koniec dodać śmietanę, koperek, doprawić w razie potrzeby.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.