Zawijańce z pieczarkami

Drożdżowe zawijańce z pieczarkami.
  • 500 g mąki 
  • 1 szkl.mleka 
  • 2 łyżki oleju 
  • 1 duże jajko 
  • przyprawa do pizzy i zapiekanek
  • 20 g świeżych drożdży 
  • 1 łyżeczka cukru 
  • 1/2 łyżeczki soli 
  • dodatki: pieczarki, cebula 
Mąkę wsypać do miski, na środku zrobić dołeczek i wkruszyć drożdże , posypać cukrem, nakryć i odstawić na kilka minut.Następnie dodać resztę składników, wyrobić gładkie ciasto i odstawić do wyrośnięcia.Pieczarki i cebulę pokroić i usmażyć, doprawić solą i pieprzem.Wyrośnięte ciasto rozwałkować na cienki placek, wyłożyć podsmażone i wystudzone pieczarki. Wszystko zwinąć w roladę. Pokroić w kilkucentymetrowe kawałki i  układać na blaszce. Piec przez 10 minut w 230°C, a potem zmniejszyć temperaturę do 200-210°C i piec jeszcze kilka minut, aż ciasto będzie ładnie zrumienione. 

Pieczarkowy Tydzień 2018

Komentarze

  1. Super przekąska! Idealna na imprezę ze znajomymi :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Cudowny pomysł! Na Ciebie zawsze można liczyć :) Dzięki za dodanie przepisu do akcji :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.