Przejdź do głównej zawartości
Zupa ogórkowa z dodatkiem jajka
Nigdy wcześniej nie jadłam zupy ogórkowej z dodatkiem jajka..a to był błąd..bo jajko świetnie pasuje nie tylko do szczawiowej,ale także i do ogórkowej.
- porcja rosołowa
- 1 marchewka
- kilka ziemniaków
- kilka ogórków kiszonych
- 2 łyżki śmietany 18%
- koperek
- sól, pieprz
- listek, ziele
- domowa wegeta
- jajka
Do garnka wlać wodę, włożyć porcję rosołową, dodać przyprawy i marchew startą na tarce i gotować.Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę i dodać do garnka. Ogórki zetrzeć na tarce przełożyć do mniejszego garnuszka, wlać trochę bulionu i gotować.Gdy ziemniaki będą prawie miękkie, wtedy dodać ugotowane ogórki ,gotować do miękkości ziemniaków. Dodać śmietanę,dodać koperek , doprawić do smaku.Podawać z ugotowanym na twardo jajkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.