Przejdź do głównej zawartości
Jak dla mnie wolnowar to super urządzenie...można dowolną potrawę przygotować , włożyć do wolnowaru , ustawić i np.iść do pracy,a po powrocie obiadek prawie gotowy.U mnie tym razem zrazy z dodatkiem mięsa mielonego i ogóreczka.
- kilka plastrów polędwicy wieprzowej
- troszkę mielonego mięsa
- ogórek kiszony
- domowa vegeta
- susz warzywny lub pokrojona włoszczyzna
- listek, ziele
- sól
- koperek
Mięso pokroić na plastry i rozbić.Posypać wegetą .Na każdy plaster mięsa kłaść mięso mielone [ wcześniej doprawione] oraz kawałek ogórka.Zwijać roladki i spiąć wykałaczką.Wodę z warzywami i przyprawami zagotować, dodać spięte zrazy i gotować [ ja gotowałam w wolnowarze [high 2 -4 lub low około 6 - 8 ].
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.