Risotto to raczej chyba nie jest..ale jakaś potrawka z ryżem..A zresztą nazwa nie ważna, ważny efekt końcowy.
- 250 g ryżu
- kiełbaska
- mieszanka warzyw [ u mnie chińska]
- 2 kieliszki wina
- 2-3 szkl. gorącego bulionu
- sól, pieprz
- masło
Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojoną kiełbaskę i smażyć, następnie dodać mieszankę warzyw. Po kilku minutach wsypać ryż, wymieszać, smażyć 2-3 minuty i wlać wino. Kiedy wino zostanie wchłonięte przez ryż, dodawać stopniowo gorący bulion. Mieszać do wchłonięcia płynu, aż ryż będzie miękki. Pod koniec dodać 1 łyżkę masła, ewentualnie doprawić.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.