- 2 jajka
- 1/3 szkl. cukru
- 1/3 szkl. oleju
- 350 ml wody
- 9 g proszku do pieczenia
- około 350-400 g mąki pszennej
- cukier puder do posypania
Do miski wbić jajka, wsypać cukier i zmiksować na puszystą masę. Następnie wlać olej, wodę, wsypać mąkę i proszek do pieczenia i mąkę.Miksować, aż składniki się połączą.
Rozgrzać gofrownicę,posmarować delikatnie olejem - najlepiej za pomocą pędzelka, nakładać łyżką porcję ciasta i piec gofry na rumiano. Po upieczeniu układać gofry na kratce, aby wystygły, posypać cukrem pudrem.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.