- 15-20 dag kiszonej kapusty
- 2-3 pętka białej kiełbasy
- 1 puszka pomidorów krojonych
- 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz
- domowa wegeta
- listek, ziele
- koperek
- 1-2 jajko
- 2-3 łyżki mąki, sól
- ewentualnie łyżka wody
Kapustę drobno pokroić, przełożyć do garnka.Wlać wodę, przyprawy i gotować do miękkości kapusty, następnie dodać pomidory z puszki i koncentrat.W drugim garnku gotować gotować ziemniaki z białą kiełbasą.Jak kapusta będzie już miękka dodać do garnka z ziemniakami.Kiełbasę wyjąć i pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić ponownie do zupy.Przygotować lane kluski łącząc jajko z mąką, solą i ewentualnie wodą.Ciasto wlewać cienką strużką na gotującą zupę, mieszając by powstały drobne kluseczki.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.