Mięsko z szynkowaru

Mój szynkowar jakoś odszedł w zapomnienie..ale przed świętami o nim przypomniałam i zrobiłam takie oto pyszne mięsko.
Mięso pokroić w kostkę .Przełożyć do miski, dodać przyprawy , peklosól i żelatynę,dokładnie wymieszać. Przełożyć mięso do szynkowaru i zamknąć.Odstawić do lodówki na 2 dni.Szynkowar wstawić do garnka wyłożonego ściereczką, zalać do 3/4 wysokości i parzyć przez około 60 minut od momentu, aż woda zawrze. Następnie zamknięty szynkowar wystudzić, a później włożyć do lodówki na ok 10 godzin.Po tym czasie mięso wyciągnąć z szynkowaru.Odwrócić do góry dnem i polać przez chwilę dno gorącą wodą[ mięso samo wyskoczy].





Komentarze

  1. Hej Bożenko. Mięsko super ale ja znalazłam problem. Miałam włączony Adblok na Twojej stronie i nie widziałam jej. Choć wcześniej tez miałam włączony i widziałam stronę. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.