- 2 szkl. mąki
- 3/4 szkl.cukru
- 2 jajka
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki miodu
- 1 płaska łyżeczka sody
- 1 łyżeczka przyprawy do pierników
- 1 łyżka kakao
Do przesianej mąki wlać rozpuszczony gorący miód i wymieszać łyżką.Dodać cukier, sodę ,kakao, przyprawę, a gdy masa lekko przestygnie-masło i 1 jajko.Dokładnie wyrobić ręką, aż ciasto będzie gładkie.Gotowe rozwałkować na posypanej mąką stolnicy.Z ciasta foremką wykrawać pierniczki.Piec około 15 minut.W zamkniętej puszce można przechowywać nawet kilka tygodni.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.