Kotlety z grzybów

 Sezon grzybowy trwa, więc muszą być i kotlety z grzybów..na blogu w sumie już są, ale te są ciut inne...zabrakło bułki tartej, a nie chciało się ani iść do sklepu, ani mielić czerstwej bułki, więc troszkę poszperałam w szafkach i znalazłam otręby orkiszowe..i w nich obtoczyłam przygotowane kotleciki i usmażyłam.
  • 50 dag  grzybów leśnych (podgrzybki, prawdziwki, opieńki)
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • tarta bułka [ u mnie otręby orkiszowe]
  • sól, pieprz
  • domowa wegeta
Grzyby oczyścić, zalać zimną wodą lekko osoloną i ugotować.Następnie odcedzić, ostudzić.Zmielić je razem z cebulą przez maszynkę lub za pomocą malaksera .Dodać jajko ,przyprawy,trochę bułki tartej i wymieszać.Formować  kotlety, obtoczyć w  bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor



Komentarze

  1. Zwykle jedynymi grzybami jakie jadłem były kanie, ale gdy tylko uda się znaleźć jakieś to wypróbuję Twój przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetnie wyglądają te kotleciki, jutro serwuję taki obiadek.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.