Mały eksperyment..zupa cebulowa z dodatkiem kapusty oraz makaronu.
- 3-4 cebule
- około 30-40 dkg białej kapusty
- 1-2 marchewki
- susz warzywny
- bulion
- sól, pieprz, liść laurowy,ziele angielskie
- koperek
- sok z cytryny
- dowolny makaron [ u mnie nitki]
Cebulę i kapustę drobno pokroić,marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Cebulę zalać odrobiną bulionu i chwilkę poddusić, następnie dodać marchewkę, kapustę i przyprawy.Zalać bulionem i gotować wszystko na małym ogniu do miękkości kapusty.Pod koniec dodać makaron lub ewentualnie makaron ugotować osobno i następnie dodać do zupy.Dodać koperek, sok z cytryny i doprawić w razie potrzeby.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.