Schabowy


    Schabowy, młode ziemniaczki z koperkiem, sałata ze śmietaną i obiad gotowy.
    • schab, polędwica
    • vegeta do mięs
    • sól
    • musztarda
    • mąka
    • jajka + troszkę śmietany
    • bułka tarta 
    Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem.Posypać solą i przyprawą z każdej strony,natrzeć musztardą i odstawić na godzinę do lodówki.Jajka roztrzepać razem z przyprawą i śmietaną.Kotlety obtoczyć w mące,namoczyć w  jajkach, a następnie obtoczyć w bułce tartej.Usmażyć na rumiano z obu stron.

    Komentarze

    1. najlepsza opcja na niedzielny obiad, zawsze się sprawdza.

      OdpowiedzUsuń

    Prześlij komentarz

    Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
    Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.