Rosołek z pekinką

Rosołek..dla odmiany z dodatkiem kapusty pekińskiej.
  • pierś z kurczaka
  • 1  marchew
  • kawałek selera
  • domowa vegeta
  • kawałek kapusty pekińskiej
  • sól, pieprz
  • listek, ziele
  • dowolny makaron  [u mnie zacierki]
Pierś pokroić w paseczki, przełożyć do garnka z wodą lub bulionem .Dodać pokrojoną marchewkę, przyprawy. Gotować do miękkości mięsa i warzyw.Dodać makaron -zacierki i posiekaną kapustę.Gotować do miękkości makaronu.Doprawić w razie potrzeby.


Komentarze

  1. przyznam, że takiego rosołu jeszcze nie próbowałam. Ciekawe...

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.