Przejdź do głównej zawartości
Zupka z brokułem..nigdy wcześniej nie dodawałam do zupy całego brokuła , tylko same różyczki-ale gdzieś w necie widziałam , że można dodać także i pokrojony trzon brokuła.
- bulion
- 1 duży brokuł
- kilka ziemniaków
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- śmietana
- sól, pieprz
- listek, ziele
Marchewki, pietruszkę obrać obrać i pokroić w kostkę.Różyczki brokuła oddzielić od trzon, a trzon pokroić na kawałki.Do bulionu dodać pokrojone warzywa,brokuł -pokrojony trzon [różyczki dodać pod koniec gotowania] przyprawy.Gotować do miękkości ziemniaków i warzyw.Na sam koniec dodać różyczki brokuła.Dodać śmietanę i koperek.Doprawić w razie potrzeby.
Hej, super zupka! Jadłam kiedyś taką chyba i byłam naprawdę zachwycona, najwyższy czas odświeżyć kubki smakowe.
OdpowiedzUsuń