Przejdź do głównej zawartości
Pulpety w sosie ketchupowo-śmietanowym
Szybko i smacznie.
- 1/2 kg mięsa mielonego
- 1 jajko
- cebulka
- przyprawy [sól,pieprz, vegeta, majeranek]
- 2-3 łyżki ketchupu
- susz warzywny
- 1/2 szkl. śmietany
- 1 łyżka mąki
- 2 łyżki koperku
- listek,ziele
Do mięsa dodać jajko,dodać także przyprawy, posiekaną cebulkę i wymieszać. Formować małe pulpeciki. W garnku zagotować wodę z suszem warzywnym , listkiem, zielem i solą.Do gotującej się wody wrzucać pulpeciki i gotować około 20 minut.Śmietanę wymieszać z mąką i ketchupem , wlać do gotujących się pulpecików. Gotować na małym ogniu jakieś 5 minut.Na koniec dodać posiekany koperek.
Świetny pomysł! :)
OdpowiedzUsuńDziękuję.
Usuń