Przejdź do głównej zawartości
Przekładaniec bez pieczenia
Przekładaniec zrobiony późnym wieczorem i powinien odstać w lodówce w celu zastygnięcia,a ja do zdjęcia ukroiłam za wcześnie, więc nie wygląda to jeszcze jak powinno..Do tego przekładańca wykorzystałam nowość z Cenosu-mix zbóż ekspandowanych-jęczmień i jagły oraz masę kajmakową Helio.
Masło, miód, śmietankę i kakao przełożyć do garnka i gotować mieszając, aż wszystkie składniki się połączą. Zdjąć z ognia.Dodać mix zbóż [ około 1 szkl.zostawić do posypania wierzchu] dokładnie wymieszać.Dno foremki wyłożyć krakersami, na krakersy wyłożyć masę i rozsmarować.Następnie ułożyć warstwę krakersów, na krakersy wyłożyć masę kajmakową i posypać pozostałym mixem zbóż i delikatnie przycisnąć dłonią w masę kajmakową.Odstawić do lodówki na kilka godzin.
Wygląda przepysznie!
OdpowiedzUsuńmniaam! jak zobaczyłam to ciacho to aż ślinę przełknęłam, musiało być pyszne!
OdpowiedzUsuńA ile i jakiego miodu potrzeba do ciasta?
OdpowiedzUsuń