Krupnik pomidorowy


No i kolejna zupka..zupki królują w moim domu i będą jeszcze królować dłuższy czas...wcześniej też gotowałam zupy,ale nie tyle teraz i szukam nowych pomysłów, żeby nam się nie znudziły ciągle takie same..tym razem zrobiłam krupnik ale w wersji pomidorowej, z dodatkiem selera naciowego.

  • 2-3 żeberka 
  • puszka pomidorów
  • 2 marchewki
  • 2-3 łodygi selera naciowego
  • kilka  ziemniaków
  •  3/4 szkl.kaszy jęczmiennej
  • listek, ziele
  • sól, domowa wegeta

 Żeberka umyć, przełożyć do garnka, zalać wodą , dodać przyprawy i gotować.W między czasie obrać i pokroić ziemniaki i seler, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce.Przełożyć do garnka z żeberkami.Dodać pomidory,kaszę i gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków.Wyjąć żeberka , usunąć kości,a mięsko pokroić i dodać do zupy.

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.