Przejdź do głównej zawartości
No i kolejna zupka..zupki królują w moim domu i będą jeszcze królować dłuższy czas...wcześniej też gotowałam zupy,ale nie tyle teraz i szukam nowych pomysłów, żeby nam się nie znudziły ciągle takie same..tym razem zrobiłam krupnik ale w wersji pomidorowej, z dodatkiem selera naciowego.
- 2-3 żeberka
- puszka pomidorów
- 2 marchewki
- 2-3 łodygi selera naciowego
- kilka ziemniaków
- 3/4 szkl.kaszy jęczmiennej
- listek, ziele
- sól, domowa wegeta
Żeberka umyć, przełożyć do garnka, zalać wodą , dodać przyprawy i gotować.W między czasie obrać i pokroić ziemniaki i seler, marchewkę obrać i zetrzeć na tarce.Przełożyć do garnka z żeberkami.Dodać pomidory,kaszę i gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków.Wyjąć żeberka , usunąć kości,a mięsko pokroić i dodać do zupy.
jak zawszę super ;)
OdpowiedzUsuń