Gulasz


Dziś zamiast wpisu z zupką jest wpis z gulaszem..zupka też będzie ..i to gulaszowa...Gulasz gotowany w wolnowarze..w sumie można i w garnku..ale ja używam tego urządzenia - czasem wieczorem lub rano "pakuję " składniki potrawy do wolnowaru i idę spać lub idę do pracy, a obiadek gotuje się sam..
  • 70 dkg mięsa wieprzowego
  • 1- 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • czosnek
  • sól, pieprz
  • majeranek
  • ziele angielskie, listek laurowy
  • vegeta

Mięso pokroić w kostkę , wymieszać z przyprawami.Odstawić do lodówki, a następnie podsmażyć na patelni , dodać pokrojoną cebulę i jeszcze chwilkę razem smażyć.Przełożyć do wolnowaru, dodać pokrojoną marchewkę, pomidora, koncentrat , listek, ziele.Dolać bulion lub wodę i włączyć wolnowar. Gotować 4-5 godzin na poziomie "2" lub 7-8 godzin na poziomie "1".

Komentarze