Jakość zdjęcia trochę marna, jakoś nie udało się lepiej zrobić, ale przynajmniej widać co nieco i wiadomo o co chodzi.Jak będę znów robić tą zupkę, to postaram się o lepsze zdjęcia.
- 300 g filetu np. z morszczuka
- około 2 litry wody
- 4 ogórki kiszone
- 150 ml zalewy spod ogórków kiszonych [ lub wg własnego smaku]
- 1 marchewka
- 1/2 korzenia pietruszki
- 1 cebula
- 3 -4 ziemniaki
- 150 ml śmietany 30% [ dałam 18%]
- sól, pieprz
- listek , ziele
- domowa vegeta
Pokrojoną marchewkę, pietruszkę, cebulę oraz ziemniaki przełożyć do garnka. Wlać wodę , dodać przyprawy i gotować prawie do miękkości ziemniaków.Ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, rybę pokroić na mniejsze kawałki. Ogórki, rybę dodać do gotującej się zupy.Gotować aż ziemniaki będą miękkie. Na końcu wlać zalewę z ogórków , śmietanę i w razie potrzeby doprawić.
Niby zwykła zupa ogórkowa, ale zapewne ryba nadaje jej charakteru :)
OdpowiedzUsuń