Schabowy w chrupiącej panierce


Schabowy w ciut innej panierce...pomysł na taką panierką znalazłam tutaj,a pochodzi z książki "Jak oczarować mężczyznę, czyli przez żołądek do serca" - Praca zbiorowa

  • 4 plastry schabu
  • 2 jajka
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2 łyżki zimnej wody
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • sól, pieprz
  • vegeta
  • olej do smażenia
Plastry schabu rozbić,oprószyć pieprzem i solą. Jajka roztrzepać i wymieszać z mąką pszenną, wodą i vegetą. Bułkę tartą wymieszać z mąką kukurydzianą. Kotlety obtaczać najpierw w cieście z jajek i mąki, a potem w bułce tartej  z mąką kukurydzianą. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Komentarze