Zupa ogórkowa z kaszą jęczmienną


Pyszna zupka ogórkowa z dodatkiem kaszy jęczmiennej..
  • kilka ogórków kiszonych
  • 1 -2 marchewki
  • 2-3 łyżki kaszy jęczmiennej
  • 2 łyżki masła
  • bulion lub wywar z kurczaka
  • ziemniaki
  • 2-3 łyżki śmietany
  • koperek
  • sól, pieprz
  • listek, ziele
Marchewkę zetrzeć na tarce ,poddusić na rozpuszczonym maśle.Przełożyć do garnka z wywarem , dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, kaszę.Dodać listek, ziele , gotować aż ziemniaki będą prawie miękkie.Ogórki zetrzeć na tarce i poddusić na maśle, dodać do gotujących się prawie miękkich ziemniaków.Gotować razem jeszcze około 10 minut.Doprawić śmietaną , dodać posiekany koperek.

Komentarze