Przejdź do głównej zawartości
Żeberka w sosie śmietanowym z grzybkami suszonymi
Dawno nie było żeberek...no i zrobiłam..w sosie śmietanowym z dodatkiem suszonych grzybków..mniam..
- 1 kg żeberek
- mąka
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 marchewki
- kilka suszonych grzybków
- sól,pieprz
- listki laurowe, ziele angielskie
- majeranek
- bulion
- około 1 szkl.śmietany
- koperek
Żeberka pokroić na mniejsze kawałki, obtoczyć w mące.Rozgrzać olej i podsmażyć żeberka lekko rumieniąc.Dodać pokrojoną cebulę, czosnek i marchewkę jeszcze chwilę razem smażyć.Dodać przyprawy,suszone grzybki, wlać bulion i gotować do miękkości.Pod koniec dodać śmietanę i koperek.W razie potrzeby doprawić.
odkąd zaglądam na Twój blog nie brakuje mi inspiracji na gotowanie ;)
OdpowiedzUsuńWow..ależ dziękuję bardzo za tak miłe słowa.
UsuńŻeberka mają moc. Osobiście uwielbiam, a takie z grzybkami, to juz mistrzostwo świata :D
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie
Kasia
Ano, zgadza się..
UsuńPozdrawiam również.