Fasolka po bretońsku

Ulubiona potrawa mojego męża.

  • 30 dkg fasoli
  • 50 dkg kiełbasy
  • kilka suszonych pomidorów
  • marchewka
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 cebula
  • sól, pieprz
  • majeranek
  • wegeta
  • listek ,ziele
  • przyprawa do dań z fasoli

Fasolę namoczyć, zostawić na co najmniej dwie godziny ,a najlepiej na noc. Następnie napęczniałą fasolę wraz z wodą , w której się moczyła zagotować. Jak zacznie się pienić należy tę pianę usuwać, do momentu, aż przestanie się pienić.Cebulę  i marchewkę pokroić w kostkę,podsmażyć ,dodać pokrojoną kiełbasę.Wszystko razem podsmażyć.Na koniec dodać pokrojone suszone pomidory , koncentrat oraz przyprawy.Dodać do gotującej się fasoli. Doprawić w razie potrzeby.

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.