Przejdź do głównej zawartości
Cukierki maślankowe z orzechami
Pokazać? nie pokazać? oto jest pytanie..jednak pokażę...po prostu za długo gotowałam i miałam problem z wyłożeniem masy na blaszkę...ale mimo to wyszło pysznie...Pomysł na takie cukierki znalazłam tutaj.
- 400 g cukru
- 250 ml maślanki
- 1 łyżka masła
- 70 g orzechów włoskich [ drobno posiekanych]
Cukier i maślankę zagotować, co jakiś czas mieszając. Zdjąć garnek z ognia, dodać masło i mieszać, aż masa zacznie gęstnieć. Dodać orzechy i mieszać do momentu, gdy masa straci swój połysk. Przełożyć masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Gdy wystygnie i stwardnieje, pokroić na niewielkie kawałki. Przechowywać w hermetycznym pojemniku.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.