Placki miodowe
- 3 szkl.mąki
- 1 szkl.miodu
- 125 g margaryny
- 2 jajka
- 1 łyżka sody
Krem budyniowy:
- 0,5 l mleka
- 200 g masła
- 0,5 szkl.cukru
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka mąki pszennej
- dżem [ niekoniecznie]
- polewa
- dekoracja
Odlać niepełną szklankę mleka, resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W zimnym mleku rozmieszać mąki. Wlać do gotującego się mleka cały czas mieszając. Następnie dodać masło i dokładnie wymieszać.Gorącą masą przekładać upieczone placki miodowe.U mnie na jednym placki jest dżem, ale to niekoniecznie.Przełożone placki polać polewą i dowolnie udekorować.Odstawić na kilka godzin, a najl ,aby placki zmiękły od masy budyniowej.
Wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńBuziaczki! ♥
Zapraszam do nas 😍
Świat oczami dwóch pokoleń
Dziękuję bardzo.
UsuńDo takiego ciasta herbata lub kawa na dobrej wodzie pasuje idealnie. My mamy filtr molekularny z naturalną mineralizacją i każda herbata jest zrobiona na tej zdrowej wodzie.
OdpowiedzUsuńDo ciacha zawsze kawa pasuje..
Usuń