- 3 jajka
- 2 -3 łyżeczki zimnego mleka
- sól , pieprz
- szczypiorek, koperek
- odrobina oleju do smarowania
Jajka roztrzepać z zimnym mlekiem, dodać posiekany szczypiorek lub koperek.Doprawić. Rozgrzać patelnię do naleśników , a najlepiej patelnię o kwadratowym kształcie.Delikatnie posmarować olejem, wlać porcję masy jajecznej. Rozprowadzić kolistym ruchem po dnie patelni.Smażyć aż masa jajeczna się zetnie.Następnie ściętą masę zrolować najlepiej drewnianą łopatką do jednego brzegu. W puste miejsce na patelni wlać nową porcję masy jajecznej i smażyć, aż się zetnie. Ponownie rolować omlet zwijając go tym razem w drugą stronę. Robić tak długo aż masa jajeczna się wyczerpie.Usmażony omlet kroić po skosie na mniejsze kawałki.
Ciekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuńFajnie wygląda. Spróbuję zrobić :)
OdpowiedzUsuń