Leczo

Leczo..robię je od czasu do czasu i zajadamy się ze smakiem.
  • 1 cukinia zielona
  • 1 cukinia żółta
  • 1 papryka
  • 2-3 pomidory
  • 2 cebule
  • 1-2 ogórki kiszone
  • 1-2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • 50 dkg kiełbasy
  • sól, pieprz
  • listek, ziele
  • słodka wędzona papryka

Kiełbasę pokroić w półplasterki i podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną w pióra cebule i podsmażyć, aż cebula się zeszkli.Podsmażoną kiełbasę z cebulą przełożyć do garnka, dodać przyprawy i pokrojoną paprykę,  ogórka kiszonego i smażyć kilka minut. Następnie dodać pokrojone cukinie i pomidory i koncentrat.Dusić do miękkości warzyw, w razie potrzeby doprawić.

Grzyby i warzywa jesienne 2016 Jemy sezonowo! Jesień

Komentarze