Kurczak z rożna

Kurczak z rożna "chodził" za moimi domownikami od dawna...ale taki kurczak oczywiście zrobiony samodzielnie w domu , a nie ze sklepu..w końcu córka kupiła kurczaka, ja natarłam kurczaka gotową mieszanką przypraw do złotego kurczaka Knorr ..i kurczaczek troszkę tak poleżał w lodówce, a potem "poszedł"na szpikulec i na rożen..efekt końcowy..mniam...pycha.
"Przyprawa Złocisty kurczak Knorr to wyraziste połączenie papryki, pomidorów, czarnego pieprzu, czosnku, cebuli, gałki muszkatołowej i cynamonu. Chrupiąca, złocista skórka oraz smak mięsa, sprawią, że tak przyprawione mięso na stałe zagości w domowym menu."
Przyprawę wymieszać z solą i olejem, następnie natrzeć kurczaka na zewnątrz i od wewnątrz. Odstawić do lodówki  na przynajmniej godzinę. Kurczaka nadziać na szpikulec i piec, w zależności od wagi, od 1.5 h do 2 h w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Komentarze

  1. bardzo lubię takiego kurczaka:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajnie,szybko i na pewno smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super przepis. Kurczak po rozcięciu wygląda świetnie. Na pewno będę chciał sprawdzić jak mi się upiecze!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.