Kinder Country

Jakiś czas temu na blogach królował kinder country...a ja dopiero zrobiłam teraz w ramach akcji Ciasto na niedzielę..przepis znaleziony w necie..Nie wiem jak dla innych ciasto smakowało..ale u mnie w rodzinie za bardzo nie przypadło do smaku..po prostu szału nie ma w tym niby batoniku ..Razem ze mną kinder country robiły:Asa, Angelika,Ewa.
  • 350 ml śmietanki słodkiej 30%
  • 250 g serka mascarpone
  • 250 g herbatników
  • 2 białe czekolady
  • 2 mleczne czekolady
  • 3 szkl. płatków Nestle Kangus + garść na wierzch
Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej,ostudzić.
200 ml śmietany ubić na sztywno , do śmietany dodać serek mascarpone, zmiksować powoli dodając ostudzoną białą czekoladę. Wsypać Kangusy (3 szkl.) i wymieszać łyżką.W kąpieli wodnej roztopić czekolady mleczne, ostudzić. Resztę śmietany (150ml) ubić na sztywno, dodać do ostudzonej mlecznej czekolady i wymieszać , aż składniki się połączą.Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia lub folią, ułożyć herbatniki , wlać jasną masę, wyrównać,ponownie wyłożyć herbatnikami i wylać masę ciemną. Wierzch posypać garścią Kangusów , wstawić do lodówki na ok 2 godziny.






Komentarze

  1. wspaniałe ciasto Bożenko;)ale bardzo bardzo słodkie;)Dzięki za wspólną zabawę;)

    OdpowiedzUsuń
  2. smakuje zapewne i dzieciom i dorosłym :)
    Zapraszam do moich przepisów i wpisów dotyczących blogosfery :) statystyki bloga kulinarnego

    OdpowiedzUsuń
  3. ja zrobiłam z nieco innego przepisu i nam smakowało:) dziękuję za kolejną wspólną zabawę

    OdpowiedzUsuń
  4. Jaki rozmiar blachy?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie pamiętam rozmiaru, ale mniejsza kwadratowa blaszka chyba 25/25. Jak będzie blacha większa, to ciasto będzie niższe.

      Usuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.