Chlebek z dodatkiem mąki krupczatki..pierwszy raz taki robiłam..no i jeszcze kiedy znów zrobię..dodam wtedy więcej jakiś ziaren lub pestek..tym razem dodałam troszkę siemienia lnianego i lnu złotego.
Chleb na zdjęciu krojony na ciepło..i dlatego tak wygląda...na zimno już pewnie nie doczekałby się zdjęć.
- 2 szkl. letniej wody
- 25 g drożdży
- 3,5 szkl. mąki krupczatki
- 2 szkl. mąki pszennej
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżeczki soli
- siemię lniane
- len złoty Skworcu
gdybym tylko miała czas na pieczenie chlebów... robiłabym to codzienne
OdpowiedzUsuńZapraszam do moich przepisów :) kurczak z kwiatami cukinii
Chleba z krupczatką jeszcze nie robiłam - zabieram przepis do jak najszybszego wypróbowania :)
OdpowiedzUsuń