Przejdź do głównej zawartości
Młode ziemniaczki smażone lub pieczone ..do tego mleczko , najlepiej zsiadłe....mniam..pycha...u mnie tym razem ziemniaczki leciutko podgotowane, a potem obtoczone w przyprawach i usmażone..można oczywiście smażyć od razu lub upiec.
- ziemniaki
- sól, pieprz
- zioła prowansalskie
- papryka słodka wędzona Skworcu
- olej do smażenia
Ziemniaki obrać i pokroić w kawałki.Obgotować przez 10 minut w osolonej wodzie. Odcedzone wymieszać z olejem i przyprawami. Przełożyć na patelnie z olejem i smażyć, aż ładnie się zarumienią.
ja tak przeważnie robię z młodymi ziemniaczkami :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł,trzeba korzystać póki młode ;) ja piekę w piekarniku ;) ale z patelni też mogą być ;)
OdpowiedzUsuń