Korniszony

Sezon  na przetwory w pełni.tym razem ogóreczki korniszony z dodatkiem miodu.
  • ogórki
  • marchew
  • chrzan
  • koper
  • ziele angielskie 
  • czosnek
  • 5 szkl.wody
  • 1 szkl.octu
  • 1 łyżka soli
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżka oleju 
  • 1 łyżka miodu
Ogórki umyć, ułożyć w słoikach, dodać pokrojoną marchew, czosnek , chrzan , ziele . Wodę z octem , olejem , miodem i cukrem i solą zagotować , gorącą zalewą zalać ogórki w słoikach . Zakręcić słoiki. Słoiki pasteryzować 10-15 minut.



Róbmy przetwory 2016

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.