Surówka z młodej kapusty z maślanką

Do chłopskiego garnka nie wykorzystałam całej młodej kapusty i zostało mi troszkę, dodałam więc marchewkę , ogórka ..doprawiłam i surówka do obiadu [do rybki] była już prawie gotowa...ale u Dorotki podejrzałam dodatek maślanki do podobnej surówki, więc postanowiłam spróbować i ja ..bo nigdy wcześniej nie wykorzystywałam maślanki do surówek..Tak więc były dwie wersje do wyboru...z maślanką i bez.
  • kawałek młodej kapusty
  • młoda marchew
  • świeży ogórek
  • sól, pieprz,cukier do smaku
  •  sok z cytryny
  • oliwa 
  • maślanka
Kapustę poszatkować, marchew zetrzeć na grubej tarce. Ogórka obrać i pokroić. Skropić sokiem z cytryny i oliwą z oliwek, doprawić i wszystko razem wymieszać.

Komentarze

  1. Jak smakowała wersja z maślanką? Mnie wyśmienicie ale to zależy od gustu zjadających? Pozdrawiam Bożenko :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. No właśnie to zależy od gustu..ale moi domownicy nie są wybredni..i jedzą to co zrobię.

      Usuń
  2. Jak fajny pomysł wymieszania z maślanką! Zwykle jogurtu jako zabielacza dodaję. Muszę wypróbować dodatek maślanki :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.