Szybkie danie, które robi się prawo same..
- 4 ćwiartki z kurczaka
- włoszczyzna suszona Skworcu
- obsypka bosforska Skworcu
- pomidory mielone Skworcu
- sól i pieprz
- listek, ziele
- 2 łyżki oleju
Ćwiartki z kurczaka pokroić na 2 części. Umyć, osuszyć.Natrzeć obsypką bosforską .Do misy mulicookera urządzenia wlać olej .Ustawić program FRY na 10 minut, włożyć kawałki kurczaka i smażyć mieszając od czasu do czasu.Następnie dodać przyprawy, wlać trochę wody , ustawić program STEW i czas na 30 minut. Zamknąć pokrywę , pod koniec dodać koperek i śmietanę.
Pyszny! Bardzo lubię mięso drobiowe smacznie przyrządzone. Pozdrawiam serdecznie :) Megly (megly.pl)
OdpowiedzUsuń