Kapuśniak

Lubicie zupkę z młodej kapusty? bo ja tak.
  • młoda kapusta
  • marchewka
  • korpus z kurczaka
  • ziemniaki
  • koncentrat pomidorowy (3-4 łyżki)
  • sól, listek, ziele
  • koperek
Porcję rosołową umyć, zalać wodą, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew i poszatkowaną kapustę.Dodać listek, ziele, sól.Gotować do miękkości.Dodać koperek, w razie potrzeby doprawić.

Komentarze

  1. Pan Mąż właśnie mi skwierczy nad uchem, że zjadłby młodą kapustkę... Nie pozostało mi nic innego, jak wypróbować Twój przepis, Bożenko, bo przeapetyczne to smaki ;)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.