- 1 kapusta
- 50 dkg mięsa mielonego
- 1 woreczek ryżu Cenos
- 1 cebula
- 1 jajko
- kilka suszonych grzybków
- sól
- pieprz
- wegeta
- majeranek
- kilka łyżek przecieru pomidorowego
- susz warzywny
- listek, ziele
- śmietana
Grzyby namoczyć, następnie ugotować i pokroić. Z kapusty wyciąć głąby i sparzyć, oddzielić liście i ściąć zgrubienia.Ryż ugotować.Do mięsa mielonego dodać jajko,ryż, grzyby , przyprawy i wymieszać.Na liście kapusty kłaść farsz mięsny i zwijać.Tak przygotowane gołąbki ułożyć w misie multicookera, dodać susz warzywny , wlać wodę, przecier, dodać listek, ziele , wegete.Ustawić program STEW i czas na 1 godzinę 40 minut.Na koniec dodać śmietanę .
Uwielbiam gołąbki, kojarzą mi się z kuchnią mamy i z wypadami do cioci która zawsze przygotowywała je w ilości dla wojska :) Pysznie u Ciebie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam. Mogę je jeść bez końca! Pozdrowionka! :) Megly (megly.pl)
OdpowiedzUsuńNie na to jak polskie gołąbki. Uwielbiam to danie. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń