Schabowy w cieście


Kolejna odsłona schabowego..tym razem w cieście.
Mięso pokroić w plastry i rozbić. Mąkę wymieszać z jajkami, wodą, mlekiem i przyprawami.Ciasto ma być ani za rzadkie, ani za gęste.Plastry mięsa dokładnie zanurzyć w cieście i usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor. 

Komentarze

  1. Schabowego to ja lubię pod każdą postacią. Zdecydowanie! W cieście dzięki Tobie niebawem też na pewno polubię. Mniam :) A wygląda zachęcająco. Pozdrawiam. Megly (megly.pl)

    OdpowiedzUsuń
  2. W cieście jeszcze nie jadłam. Poszerzasz moje horyzonty kulinarne, Bożenko, na pewno wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.