Chleb z sezamem,złotym lnem i otrębami

Własnoręcznie zagnieciony, w domu upieczony...najlepszy.
Drożdże rozrobić z cukrem,1 szkl. ciepłej wody , 2-3 łyżkami mąki. Odstawić rozczyn na 15-20 minut .Mąkę przesiać ,dodać otręby, złoty len, sezam i wyrośnięte drożdże, sól, resztę wody (ciepłej).Wyrobić ciasto , przełożyć do foremki, posmarować wodą lub mlekiem.Piec w piekarniku rozgrzanym do 170-180 stopni przez 60 minut.

Komentarze

  1. Ale trafiłaś w moje gusta. Uwielbiam sezam. Złoty len dodaję sobie codziennie do owsianek. Ale wspaniały, domowy bochen. Pozdrawiam, Megly (megly.pl) :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super blog, takiego szukałam. Będę tu zaglądać częściej. Pozdrawiam. Zapraszam www.silvercar.pl

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.