- około 1,5 szkl.mąki tortowej Młynomag
- 1 szkl.mąki chlebowej żytniej Młynomag
- 1 jajko
- 3 dkg drożdży
- 3/4 szkl .mleka
- 1 łyżeczka cukru
- sól
- 2 łyżki oleju
- ser żółty
- kiełbasa
- grzyby Mun Skworcu
- papryka
- ogórki korniszony
Przygotować rozczyn z drożdży, mleka i cukru i pozostawić do wyrośnięcia. Dodać do niego mąkę ,olej, jajko i szczyptę soli.Wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia.Grzyby mun zalać wrzącą wodą i odstawić na kilka minut, a następnie gotować około 15-20 minut.Odcedzić i pokroić w cienkie paseczki.Ciasto rozwałkować na kształt koła, na samym brzegu wokoło posypać serem żółtym i zawinąć ciasto dociskając do ciasta.Środek ciasta posmarować np.ketchupem, posypać startym serem,ułożyć pokrojone dodatki :kiełbasę [ ja troszkę podsmażyłam] , ogórka , paprykę i grzyby mun.Wstawić do piekarnika i piec, pod koniec pieczenia posypać startym serem żółtym.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.